• КАЗАНЛЪК- ГАБРОВО- ВЕЛИКО ТЪРНОВО- ПЛЕВЕН- ЛОВЕЧ

           БУРГАС- КАЗАНЛЪК- ШИПКА- ГАБРОВО – ЕТЪРА- ВЕЛИКО ТЪРНОВО- ПЛЕВЕН- ЛОВЕЧ- БУРГАС

11.06.- 13.06.2021                                                             ЦЕНА : 139 лв.


1 ДЕН  Отпътуване в 07.00ч. от Бургас, посещение на паметник на свободата на връх Шипка/ в списъка на 100-те НТО    място на есна от най- героичните и решаващи битки по време на Руско- турската Освободителна война 1877-1878 г.,продължаваме къ град Шипка и посещение на църквата със златните кубета” Рождество Христово”.Църквата е посветена на гериоте от Руско-турската война/1877-1878г./По пътя посещение на Дряновски манастир „Св.Архангел Михаил” построен през Втората българска държава- началото на 12 век.по време на турското робство манастирът е бил два пъти разрушаван и ограбван. Пристигане вечерта във Велико Търново. НОЩУВКА.

2 ДЕН- Закуска. Разглеждане на Велико Търново и посещение на крепостта Царевец,която е била главната българска крепост  по време на Второно българско царство/1185- 1393 г./,когато Търново е столица на царството., музея на восъчните фигури и стария град,църквата”Четиредесет мъченици”.Свободно време във Велико търново, посещение на Арбанаси. Отпътуване за Плевен.  НОЩУВКА.

3 ДЕН- Закуска. Панорамна обиколка на Плевен   разположен в централната част на Мизия,равно отдалечен от река Дунав и Стара планина.Посещение на Панорамата” Плевенска епопея”- построена на самото бойна поле в Скобелев парк и тържествено открита в деня на стогодишнината от освобождаване но града/1977г./, свободно време в центъра на града,където се намира един от символите на града- параклис-мавзолеят „Св.Георги” загинали при обсадата на града над 40 000 руски и румънски войници. Продължаваме за град Ловеч.- по време на османската власт е наричан Алтън Ловеч.Символ на Златния Ловеч е покритият мост над река Осъм изграден през 1872-1874г. от възрожденския майстор и строител Колю Фичето и свързващ старата с новата част на града.Свободно време в стария град – квартала „Вароша”,където са разположени Историческият музей, Етнографският комплекс, катедралният храм”Света Неделя”,къщата музей „Васил Левски” с най.богатата в България сбирка от лични вещи на Апостола.По желание по пътя посещение на Крушунски водоподи, Деветашката пещера. Вечерта пристигане в Бургас

ЦЕНА: 139 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ТРАНСПОРТ, 2 НОЩУВКИ,2 ЗАКУСКИ,ВОДАЧ ОТ ФИРМАТА,  ПОСЕЩЕНИЕ НА ПОСОЧЕНИТЕ ГРАДОВЕ И ОБЕКТИ.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР И ВХОДОВЕ НА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ,КОИТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ БЪДТ УТОЧНЕНИ.

КАЗАНЛЪК- ГАБРОВО- ВЕЛИКО ТЪРНОВО- ПЛЕВЕН- ЛОВЕЧ

  • Модел: БЪЛГАРИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 139.00лв.