• РИЛСКИ ЕЗЕРА И ЦАРИ МАЛИ ГРАД

РИЛСКИ ЕЗЕРА и ЦАРИ МАЛИ ГРАД

02.07.- 04.07.2021                          ЦЕНА: 145 лв.

3 дни/2 нощ.

1 ДЕН:

08:00 ч. Отпътуване от гр. Бургас в посока Рила планина – Боровец  

Посещение на крепостта Цари Мали град на хълма Св.Спас над село Белчин - открита през лятото на 2013г, която напоследък привлича хиляди туристи и бързо се превърна в едно от най-посещаваните места в България. Уникалният реставриран исторически комплекс се намира край самоковското село Белчин. Наричат крепостта Цари Мали град, защото с площта си от 10 декара по нищо не отстъпва дори на великотърновския Царевец. Въжен мост, дълъг 100 метра, свързва историческите обекти с атракционния парк в близост. Той разполага с 13 съоръжения за децата. От върха на крепостта до селото се спуска добре устроена еко-пътека, подходяща за приятна разходка.

Посещение на реставрираната средновековна църква "Света Петка" в село Белчин, построена през XVI в. и разположена на едноименния хълм. Храмът е обявен за национален паметник на художествената култура първа категория. В близост до храма е изграден и етнографски комплекс, който също може да се посети.

Отпътуване и настаняване в хотел в Боровец. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска. Изкачване с лифт до хижа „Рилски езера” в подножието на природния феномен Седемте рилски езера. Разположени в живописни циркуси под не по-малко красиви била и върхове, езерата Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното могат да бъдат видяни в рамките на 4-5-часова разходка от хижата. Най-близките езера отстоят на около 1 час пеша от хижа „Рилски езера” – до Бъбрека по пътеката нагоре край трасето на влека по Сухия рид, или до Рибното при старата хижа по пътеката на югоизток. За приятната ви разходка покрай живописните езера можете да тръгнете по една пътека и да се завърнете по друга. Двете пътеки се събират при езерото Бъбрека, откъдето нагоре се изкачват до най-високото езеро – Сълзата. Непосредствено до него е и възвишение, известно като Езерния връх, от което можете да се насладите на панорамна гледка във всички посоки към целия циркус. Връщане в хотела в Боровец  и нощувка.

3 ДЕН:

Закуска. Посещение на друга природна забележителност в района - най-високия водопад в Рила - Скакавица, намиращ се на едноименната река и в едноименния резерват. По приятна пътека през гората, за около час може да достигнете до хижа Скакавица, тръгвайки от хижа Зелени Преслап. Там гостоприемните хижари ще ви предложат чай или кафе за кратка почивка по време на разходката ви. Оттам по живописна долина през приказен резерват от вековни бели мури за около половин час ще стигнете до великолепния водопад Скакавица, който спуска водите си по скалите от височина 70 метра. През лятото пълноводието му идва от Скакавишкото езеро и водите на потоците по източните склонове на връх Кабул. Кратка почивка за обяд в хижа Скакавица. Връщане до хижа Зелени Преслап.

Посещение на град Сапарева баня - известен като града с най-горещата минерална вода в света. От 1957 година в центъра блика и най-горещият на Балканския полуостров гейзер, в който температурата на водата е 103 градуса. 

 В късния следобед отпътуване за Бургас и пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
 • Две нощувки със закуски в хотел 2/3* в Самоков;
 • Посещение на крепостта Цари Мали Град;
 • Изкачване до Седемте Рилски Езера;
 • Изкачване до водопада Скакавица и хижа Скакавица;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Такса за лифта до Рилските езера: еднопосочен – 10 лв за възрастни, 8 лв. за деца; двупосочен -18 лв. за възрастни, 12 лв. за деца;
 • Входна такса за Цари Мали град и Етнографски музей с. Белчин: възрастни 4 лв., ученици, студенти и пенсионери - 2 лв.
 • Възможност за изкачване до Рилски езера и обратно с джипове – 15 лв.
 • Доплащане за вечеря в ресторанта на хотела – 10 лв. на вечер 
 • Възможност за приготвяне на сух пакет за обяд от ресторанта на хотела – срещу допълнително заплащане 2,50 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителна туристическа застраховка за планина – 4 лв.

Входните такси са ориентировъчни!

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълноплащащи туриста;

РИЛСКИ ЕЗЕРА И ЦАРИ МАЛИ ГРАД

 • Модел: БЪЛГАРИЯ
 • Наличност: В наличност
 • 145.00лв.