• ВИЕНА САМОЛЕТ ОТ БУРГАС

Виена

 ПРОЛЕТ 2020, С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС

 Австрия

 4 Дни / 3 Нощи

 Самолет

Дати на тръгване:

05-05-2020

Програма

Ден 1 :

05.05.2020: 

Полет от Бургас за Виена. Посрещане на летището от представител на Травел Холидейс, следва трансфер до хотел 4*. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 :

06.05.2020: 

Закуска. Туристическа обиколка с екскурзовод на български език (включена в цената) с посещение на стария град, зимния дворец Хофбург /отвън/, ул. Грабен с Колоната на чумата, катедралата Св. Стефан Виенската Опера, Кметството, сградите близнаци на Природонаучния и Историческия музеи.

Посещение на атракционния парк Пратер - Виенският Пратер се е превърнал в нещо повече от парк за забавления. Високото 65 м. виенско колело е символ не само на парка, но и на града. Пратерът предлага на посетителите си всевъзможни атракции за деца и възрастни: екстремни бързи влакчета, музей на восъчните фигури, зала с криви огледала и др. На територията на парка можете да намерите и разнообразни заведения за хранене в различен атрактивен стил.

 

Ден 3 :

07.05.2020: 

Закуска. Посещение на Двореца "Шонбрун", с екскурзовод на български език и включен входен билет - по желание - 47 евро на човек.

Дворецът „Шонбрун” е бил лятна резиденция на хабсбургите, построена през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон, тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. Тук има 1440 стаи, чийто интериорът е подобаващо величествен, с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. През лятото в дворцовия театър се провеждат музикални спектакли и концерти. В парка към двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия „Глориет”, Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и великолепната Виенска зоологическа градина - най-старата в света. Във вътрешността на замъка е разположен малкият швейцарски двор, където се намира императорският параклис. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 г. дворецът е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на други забележителности на града. Нощувка.

Ден 4 :

08.05.2020:

Закуска. Освобождаване на стаята около обяд. Следва трансфер до летището за директен полет до Бургас.

 

Хотел/Категория

Описание

Цена (лв)

Arthotel Ana Boutique Six 4*

Закуска

784

Ценaта включва:

Двупосочен самолетен билет Бургас – Виена – Бургас

 10 кг. ръчен багаж и малка раница или дамска чанта

Tрансфер летище-хотел-летище 

3 нощувки с включена закуска в хотел 4* в центъра на Виена

Туристическа обиколка на Виена с екскурзовод на български език

Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 5 000 евро

Цената не включва:

Разходи от личен характер

Допълнително изхранване, алкохолни и безалкохолни напитки, бакшиши

 

Допълнителни услуги:

- Посещение на Двореца Шонбрун, с включен входен билет - 47 евро на човек

ВИЕНА САМОЛЕТ ОТ БУРГАС

  • Модел: ВИЕНА
  • Наличност: В наличност
  • 784.00лв.