• ПРЕДКОЛЕДНА ПРАГА И БРАТИСЛАВА

                                         ПРЕДКОЛЕДНА ПРАГА И БРАТИСЛАВА

 

 

                                            С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРЕЗДЕН

3 нощувки+закуски

08.12. – 13.12.2018г 

 ЦЕНА  - 285,00лв.

1 ден- Отпътуване от Варна в 09,30ч/с доплащане 30,00 лв/,Бургас –бензиностация ОМВ до Метро -12,00 часа,Стара Загора-14,00ч разклон на АМ Тракия,,Пловдив-15,30ч бензинстанция Шел/Хепи АМ Тракия,София-18,00ч бензиностанция ОМВ на булл.Сливница посока Калотина.Преминаване на ГКПП Каотина-Ниш – Белград – Братислава.Нощен преход.

 

 2 ден-Пристигане в словашката столица Братислава.Пешеходна обиколка на  старият град – Новият мост, катедралата «Св.Мартен»,в която е коронована императрица Мария Терезия,Градския площад, Кметството,Архиепископалния дворец /в който са живяли Св. Св. Кирил и Методий/ и  кулата „Михалска брана”.Отпътуване за Чешката столица Прага. Настаняване в хотел 2/3* в район на Прага. Нощувка.

 

3 ден- Закуска. Програма в Прага с местен екскурзовод на български език /доплащане 15,00 евро за обиколка + слушалки,около 3,5 часа/ - пешеходен тур от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време за разглеждане на Коледния базар. По желание в 18,00 ч. 1,3 часова разходка с корабче по р. Вълтава, с включена вечеря на блок маса, без напитки /доплащане 20,00 евро/.Нощувка.

 

4 ден-Закуска.По желание в 08,00 ч. еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” и един от най-старите коледни базари в Европа– гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро - включва транспорт, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в старата част на Дрезден-комплекса Цвингер,Оперния площад,Кралската катедрала,катедралата Фрауенкирхе.Свободно време и възможност за музеи- бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сстинската Мадона”,съкровищницата «Зелените сводове» /входните такси на музеите не са включении в цената на тура/.Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

5 ден- Закуска. В 08.00 ч. Отпътуване за Карлови Вари /доплащане за обиколка с местен екскурзовод 18 ,00 евро/ – един от най-старите европейски балнео-курорти известен с лечебния ефект на горещите си минерални извори, Бехировката и стъкларски изделия. По желание кратка спирка в най-старата пивоварна в района - Крушовице.Отпъгуване за България.

6 ден- Пристигане в София късния след обяд,Пловдив,Бургас и Варна късно вечерта.

 

В ЦЕНАТА,калкулирана при 40 туриста, СА ВКЛЮЧЕНИ:

- транспорт с автобус 3*, 3 нощувки+ 3 закуски в района на Прага в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи, водач по време на пътуването

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

- гранични и пътни такси – 25,00 евро/ задължително доплащане/

- туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 15,00 евро;

- екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод– 45,00 евро;

- обиколка с местен екскурзовод в Карлови Вари – 18,00 евро;

- корабче по р. Вълтава с вечеря на блок масса,без включении напитки – 20,00 евро,

- таксите на посещаваните обекти

*ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 25 записани туриста и се заплащат от България.

 

 

 

Плащания

до 1 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек

до 10 дни преди Тръгване 100%

Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !

 

Неустойки

за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета

за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%

за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%

за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

 

Допълнителна информация:

Ø      Офертата важи при минимум 40 туриста

Ø      При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

Ø      Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина

Ø      Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Ø      Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

ПРЕДКОЛЕДНА ПРАГА И БРАТИСЛАВА

  • Модел: ЧЕХИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 285.00лв.