• ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ


 

 

 

 
 

ИСПАНИЯ и ПОРТУГАЛИЯ

Самолет и автобус,7 нощувки със закуски и 5 вечери

София-Мадрид –Толедо- Лисабон – Порто - Ещорил – Кашкаиш –

Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж – Порто-Фатима – Баталя – Назаре – Обидош-София

31.03.-07.04.2019                             Цена:1159,00 лв   

07.04.-14.04.2019                           Цена:1159,00 лв   

1.ден- Полет София-Мадрид на авиокомпания Wizzair в 18,35ч.Пристигане в 21,30ч.Посрещане и настаняване в района на Мадрид.Нощувка.

2.ден-Закуска.Отпътуване за Лисабон със спирка в старата столица на Испания-гр.Толедо..Пристигане в късния след обяд.Настаняване в курортната част на Лисабон.Вечеря. Нощувка.

3.ден- Закуска. Туристическа обиколка на Лисабон  с  местен екскурзовод/с доплащане/ и разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, Музея на каляските. Свободно време Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4.ден- Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във вторият по големина град в Португалия,  разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5.ден/- Закуска. По желание екскурзия Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж. Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. Следва отпътуване за Синтра /UNESCO/, възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в ин тересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа,  Бока до Инферно, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6.ден/- Закуска. По желание екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Отпътуване в 07.00ч. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници,  посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.. Нощувка.

7.ден-Закуска. Отпътуване за Мадрид.След обяд  по желание посещение на музея Прадо,парка Буен Ретиро и площад Сибилис.Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден-Закуска.Обиколка на Мадрид-Гранд Виа,площад Испания с паметника на Сервантес и легендарните Дон Кихот и Санчо Панса,Кралския дворец,,катедралата Алмудена,и оживения площад Пласа Майор и Пуерта дел Сол със символа на Мадрид.Свободно време.Трансфер до летището.Полет за София в 22,10ч.Пристигане в София в 02,40ч на 15.04.2019г

Цената включва:

-         обявените 7 нощувки+7 закуски + 5 вечери по програмата в хотели 2/3* -  2 нощувки + закуски в района на Мадрид , 5 нощувки на база закуска+вечеря в хотел 3* на крайбрежието на Лисабон

-          Самолетен билет София-Мадрид - София на АК WIZZAIR, с включени летищни такси и кабинен багаж с размери 40х30х20 см

-         транспорт с автобус Мадрид-Лисабон-Мадрид ;

-         полудневна туристическа обиколка на Мадрид;

-         Трансфер летище-хотел -летище

-         водач-представител на агенцията;  

 

Цената не включва:

- гранични,пътни и курортни такси – 45,00 евро,задължително доплащане

- чекиран багаж 80,00 лв  на посока,заявява се при записване

- входните такси за посещаваните обекти

- доплащане за единична стая – 250,00 лв

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:

·         обиколка на Лисабон с екскурзовод – 15,00 евро

·         еднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – 59,00 EUR

·         еднодневна екскурзия до Кейлуж - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра – 48,00 EUR

·         еднодневна екскурзия до Порто 58,00 EUR

 

Необходими документи: валиден документ за самоличност мин.6 месеца-валиден  задграничен паспорт или валидна лична карта (копие), здравна карта за престой в чужбина; за лица под 18г - нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница само или с единия родител.


ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ

  • Модел: ПОРТУГАЛИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 1,159.00лв.