• БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Санкт Петербург - Приказното сияние на Белите нощи, 29 май-02 юни, от Бургас

5 дни / 4 нощувки, 29 май - 02 юни 2019 

Програма на екскурзията:

29 май: Излитане от летище Бургас с  директен полет на Аерофлот в 22:30 ч. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 01:40 ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Дипломат 4* в стандартни стаи. Нощувка.
30 май: Закуска. Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора”и др. Посещение на Казанския събор – паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.Свободно време в Ермитажа.Трансфер до хотела (продължителност около 7,5 часа). Свободно време. Нощувка.
31 май: Закуска. Автобусна екскурзия  на български език в Царско село – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в Санкт Петербург. Екскурзия в Петропавловската крепост с разглеждане на територията и посещение на Петропавловския събор - началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. Трансфердо хотела (продължителност – около 7часа). Свободно време. Нощувка.
01 юни: Закуска. Автобусна екскурзия на български език до Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия в  Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. (6,5 часа) Нощувка.
02 юни: Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 12 ч. Трансфердо летище Пулково за полет С.Петербург в 18:05 ч. Пристигане в Бургас в 21:30.

ЦЕН:1777лв
ЦЕНАТА-ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет на Аерофлот за директен полет Бургас - Санкт Петербург - Бургас с включен кетъринг, чекиран и ръчен багаж
- летищни такси 247 лв. към 02.10.18 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 4 нощувки със закуски в хотел ДИПЛОМАТ 4* в стандартни стаи
- 1 обяд (вкл. салата, супа, основно ястие, десерт, кафе/чай, минерална вода)
- трансфери летище-хотел-летище
- описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска застраховка (с покритие 50000 €)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи
- допълнителни екскурзии по желание:

  • Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева
  • Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта 

 

 


Условия за резервация:

  • 35% депозит
  • Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ

  • Модел: РУСИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 1,777.00лв.