• БУРГАС- ИЗМИР- КУШАДАСЪ- ПАМУККАЛЕ- ЧАНАККАЛЕ-БУРГАС

 БУРГАС- ИЗМИР- КУШАДАСЪ- ПАМУККАЛЕ- ЕФЕС- ЧАНАККАЛЕ

13.02.- 17.02.2019

1 ден /13.02./: Варна – Бургас – Малко Търново – Кушадасъ-Бургас- Варна

Отпътуване  от Варна /ул. Антим I в 20:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ в 22:45ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

2 ден /14.02./: Измир – Кушадасъ

Пристигане в Измир – посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м. и символ на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града; Еврейският квартал със своя забележителен Асансьор – стар външен асансьор, построен през 1907 г, който ще Ви изкачи до панорамна площадка, откъдето се разкрива превъзходен изглед към „красивия Измир“ разпрострял се по бреговете на дълъг и тесен залив. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел “Dabaklar”4* в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка. Нощувка.

3 ден /15.02./: Памуккале – Хиераполис – Изворът на Клеопатра

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале /заплаща се допълнително/. Игра на природата и земя на геологически вълшебства, „крепостта от памук“ представлява поредица от искрящо бели тераси, преливащи една в друга. Белите травертинови етажи, съединени заедно като огромни водни лилии чрез вкаменени водопади като захарен памук са резултатът от топли минерални извори, чиито богати на калций отлагания са се натрупали в течение на хилядолетия. Пешеходна разходка до Хиераполис, основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите владетелите на Пергамон. Градът е именован в чест на Хиера, жена на Телефос, син на Херкулес. Сред историческите забележителности запазени в природо-археологическия музей Памуккале-Хиераполис са храма на Аполон, Християнската базилика, огромния Некропол, римския амфитеатър, Арката на Домициан. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 ден /16.02./: Ефес – Къщата на Дева Мария – Шопинг

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Ефес е един от най-добре запазените антични градове в Средиземноморието, витрината на егейската археология в Турция. Някога е бил един от най-богатите търговски пристанищни градове между Близкия изток и средиземноморските пристанища на Запада. Заселен около 1000 г. пр.н.е. от йонийците, неговите обширни и внушителни руини свидетелстват за древната му роля като столица на римската провинция Азия. Ще се разходим по автенчтична павирана с мрамор улица, прорязана от колела на колесници, покрай която са разположени съхранените сгради, като Големия театър за 25 000 зрители и красивата двуетажна библиотека на Целз, построена през 135 г., една от най-големите библиотеки и най-изящните оцелели сгради от античността.  Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклоничество. БОНУС: трансфер и посещение на шопинг център с магазини на марките DeFacto, KOTON, LCWAIKIKI, Kigli, MAVI, Penti, Peirre Cardin, Madame COCO, Marka,Pinky’s MAC, Perfume Point, Twist, SoChic и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден /17.02./: Кушадасъ – Чанаккале – Бургас – Варна

Закуска. Отпътуване за България със спирка в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Свободно време за разходка и покупки – крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и Старият град с „Айналъ чарши“. Пристигане в България късно през нощта.

Цена: 185 лв. от Варна

Цена: 175 лв. от Бургас.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки, закуски и вечери в хотел „Дабаклар“4* в Кушадасъ, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Ползване на СПА център – сауна и „хамам“ /масажи се заплащат отделно/;

Посещение на Чанаккале и Измир.

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

 

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

Екскурзия Ефес и Къщата на Дева Мария – 35 евро /включва транспорт, входни такси, обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език/ БОНУС: трансфер и посещение на шопинг зона;

Екскурзия до Памуккале – 35 евро /включва транспорт, входна такса, местен лицензиран екскурзовод на български език, обяд/ БОНУС: трансфер и посещение на шопинг зона;

Трансфер до шопинг зона – 5 евро /при мин. 10 човека/;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ –5 лв. за лица до 69 год.; лица над 69 год. – 8 лв.;

Настаняване в единична стая – 55 лв.

БУРГАС- ИЗМИР- КУШАДАСЪ- ПАМУККАЛЕ- ЧАНАККАЛЕ-БУРГАС

  • Модел: ТУРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 175.00лв.