• СКАНДИНАВИЯ


 

 

 

 

 


 БЕЛИТЕ НОЩИ в СКАНДИНАВИЯ и СЕВЕРА

8 нощувки+ 4 закуски,

транспорт с автобус и круизен кораб

БУДАПЕЩА - ПРАГА – БЕРЛИН – КОПЕНХАГЕН –ОСЛО-СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ – ДРЕЗДЕН БРАТИСЛАВА

Дата – 19.06.,21.08.2018г                     цена – 769,00 лв

1 ДЕН-Отпътуване от Бургас в 00,00ч., Ст.Загора- 01,30ч,разклона за Автомагистрала Тракия,Пловдив-03,15ч,бензиностанция Шел/Хепи, София в 05:00ч.-автогара Сердика, по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград – Будапеща.Пристигане в Будапеща в ранния следобяд.По желание едночасова разходка с корабче по р.Дунав/ доплащане 15,00 евро/.Нощувка.  ПРИ ПЪГУВАШИ ОТ ВАРНА-с доплащане,отпътуването е предходния ден в 21,30ч.

2 ДЕН-Отпътуване за чешката столица – Прага. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Старата част на града /доплащане 18,00 евро/ -Старое место, сградата на старото Кметство с астрономическия часовник Орлой, улица Карлова,Карловия мост от 14 век.Нощувка.

3 ДЕН-Закуска. Отпътуване за Германия в 08,00ч. Спирка в Берлин улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин – Бранденбургската врата, Райхстагът и Монументът на победата. Отпътуване за района на Рощок. Нощувка.

4 ДЕН-Рано сутринта в 06,00ч.отпътуване за Дания с ферибот Рощок – Гедсер - преход 160км. Преди обяд пристигане в столицата Копенхаген. Панорамна обиколка на града /1,30ч./ с местен екскурзовод на български език /доплащане 20,00 евро/. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен.В 15.00ч. отпътуване за пристанището. Качване на ферибот за Норвегия на компанията DFDS. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

5 ДЕН-Сутринта  в 09,30ч. пристигане в столицата на Норвегия - гр. Осло. Панорамна обиколка от 10,00ч. на града с местен екскурзовод на руски език /доплащане 20.00 евро/ - Кралския дворец, централната улица “Карл Йохангате”, Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Рано след обяд отпътуване за шведската столица Стокхолм, известна като “Северна Венеция”.Нощувка в гр.Вастерас.

6 ДЕН-Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език /доплащане 20,00 евро – остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 16.45ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203м., разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

7 ДЕН-Около 10.15-10.30ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур 10,30-12,30ч. с местен автобус и екскурзовод на руски език /доплащане 40,00 евро – заявява се в България/ - с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм в 17.00ч Нощувка на кораба на Силия лайн,ниво 2.

8 ДЕН-Пристигане сутринта в 09,45ч. в Стокхолм. Посещение на музея “Васа” с кралския боен кораб или етнографския комплекс „Сканзен”или музея на АББА. По обяд отпътуване за Германия. Попътна спирка на брега на езерото Ветерн. Вечерта качване на ферибот от Трелеборг до Рощок – пътуване около 6,00ч. – включено е настаняване на база дек. *По желание и препоръчително е доплащането за кабини.

9 ДЕН-Рано сутринта пристигане в Рощок. Кратка спирка /2 часа/ в Дрезден столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”. Отпътуване за Чехия.Нощувка.

 

 

 

10 ДЕН-Закуска.Отпътуване със пирка в столицата на Словакия Братислава.Пешеходна разходка в стария град –катедралата Св.Мартен, площада пред Кметството,Двореца на Архиепископа,Михалевската порта.Ранния следобяд отпътуване за България.

11 ДЕН-Пристигане сутринта в София, Пловдив,Бургас по обяд.

 

 

В цената, калкулирана при 40 туриста са включени:

- транспорт с автобус 3*

- обявените 8 нощувки+4 закуски, калкулирани на база 4-ки кабини, стаи 2-ки /1 нощувка+закуска в Будапеща в хотел 2/3*; 2 нощувки със закуски  в Прага в хотел 3*; 1 нощувка в района на Рощок –Ibis budget; 1 нощувка на ферибот  от Копенхаген за Осло в каюти за 4-ма ниво 2,1 нощувка със закуска в района на  Стокхолм ; 2 нощувки на ферибот на Силия лайн Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм, в каюта за 4-ма, ниво 2;

- водач-представител на фирмата по време на пътуването.

 

 

В цената не са включени:

- застраховка -2,00 лв/ден– заплащат се задължително преди отпътуване

- таксите на посещаваните обекти

- турове в програмата:

  * обиколка с местен екскурзовод на български език + слушалки в Прага – 18,00 евро

  * тур Хелзинки с местен автобус и екскурзовод на руски език – 40,00 евро

  * обиколки с местни екскурзоводи в Копенхаген,Осло и Стокхолм – по 20,00 евро за град

  * корабче по р.Дунав в Будапеща – 15,00 евро,

- доп доплащане за двойни кабини на кораба Дания-Норвегия – 40.00 евро на човек / тройна кабина – 20.00 евро на човек/ единична – 120.00 евро

доплащане за двойни кабини на кораба Швеция-Финландия– 45.00 евро на човек за двете нощувки/ тройна кабина – 20.00 евро на човек/ единична – 135.00 евро

- ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е настаняване в каюти на ферибота от Швеция за Германия – каютата за 4 ма – 120.00 евро, каютата за 2ма – 100.00 евро – заявява се и заплаща  предварително/

- отпътуване от Варна – 30,00 лв

 

Препоръчително е валутата Ви необходима за Скандинавските страни да бъде обменена от България.

Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става мин 14 дни преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!

 

Допълнителна информация:

Ø     Офертата важи при минимум 40 туриста

Ø     При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

Ø     Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина

Ø     Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Ø     Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

СКАНДИНАВИЯ

  • Модел: СКАНДИНАВИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 770.00лв.