• ГЪРЦИЯ

ГЪРЦИЯ

 

06.09.- 08.09.2019                        ЦЕНА:250лв.

 

БУРГАС- СОЛУН- ВЕРГИНА- ЕДЕСА- КАВАЛА- ФИЛИПИ-

АЛЕКСАНДРУПОЛИС - БУРГАС

   1 ДЕН - Отпътуване от Бургас в 6.00ч /Откъде/. Преминаване през ГКПП Капитан Петко войвода/Свиленград/.Пристигане в Солун около 14.00ч. Панорамна обиколка на града: Бялата кула- символът на града, църквата Св.Св.Кирил и Методий, Църквата Св.Димитър- един от най-тачените светци в Гърция, покровител на Солун. Върху гроба му вярващите построили храм, който с течение на годините се превърнал в най- голямата църква в Гърция, а денят на неговата смърт сега се чества като Димитровден. Отиване до Акропола, откъдето се открива красива панорама към града, крепостните стени на средновековния град. Настаняване в хотел 3 зв. в центъра на Солун. Разходка в центъра, на  солунския пазар и по крайбрежния булевард. НОЩУВКА В СОЛУН.

2 ДЕН-  Закуска. Отпътуване за Едеса, един от най- красивите градове в Северна Гърция. Името си дължи на богатството на вода, водопади и зеленина.Отиване до   Вергина за посещение на гробницата на един от най- великите представители на македонската династия- Филип Македонски. Отпътуване за Кавала. Настаняване в хотел 3 зв. Пешеходна разходка на новия и стария град: Имарета, Крепостта, водохранилището, църквата Успение Богородично, къщата на Мохамед Али, паметника му, построен от жителите на Кавала от благодарност за неговите дела. Събота – пазарен ден в Кавала. Вечерта по желание – посещение на таверна с гръцка музика. НОЩУВКА В КАВАЛА.

3 ДЕН- Закуска. Отпътуване с автобус за Филипи- древен град, който се намира на 13 км. от Кавала, основан през 356г.пр.Хр. и изоставен през XIV в. след завладяване на тази територия от османската армия. Разглежда се осмоъгълната църква на св. Апостол Павел, който е покръстил Лидия, първата християнка в Европа. Продължаваме за Александруполис. Пешеходна разходка в центъра на града и крайбрежната алея с прочутия Александруполски фар, посещение на църквата Св. Никола.

 Пристигане в Бургас късно вечерта.

ЦЕНА: 250 лв на човек за настаняване в двойна стая.

Доплащане за настаняване в единична стая – 60 лв;

Дете до 12 г в стая с двама възрастни - 180 лв

   ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-         Пътуване с луксозен лицензиран автобус;

-         2 нощувки в хотели 3 зв.;

-         2 закуски;

-         Екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут;

-         Водач от фирмата;

-         Медицинска застраховка;

 

   ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-         Крепостните стени в Кавала- 2 евро;

-         Гробницата на Филип Македонски – 8 евро/ 4 евро за пенсионери;

-         Посещение на таверна- 25 евро

ГЪРЦИЯ

  • Модел: ГЪРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 250.00лв.