• БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТПЕТЕРБУРГ ОТ БУРГАС

 

 

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Приказното сияние на Белите нощи

Период на пътуването: 10-15.06.2019

 

10 юни : Излитане от летище Бургас с директен полет на Аерофлот (Российские авиалинии) в 22:30. Пристигане на летище Пулково в С. Петербург в 01:40ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Санкт Петербург 4*  в стаи ДЕЛУКС панорамна гледка НЕВА. Нощувка.

11юни : Закуска.

11ч.-Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.Екскурзия по територията на  Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург; посещение на Петро-Павловския събор-  строителството му започва през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. Интериорът наподобява парадна зала на дворец. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.в специална гробница са погребани и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. Трансфер до хотела(5часа). Нощувка.

12 юни : Закуска.  

Екскурзия на български език в Юсуповски дворец  имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия : парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г.

Обзорна екскурзия на български език в Ермитажа (осн. сграда)- грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела(продължителност на програмата ок.7 часа).Нощувка.

13 юни : Закуска.

Автобусна екскурзия  на български език в Царское село – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна

 

 

реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в С. Петербург (5часа). Свободно време.Нощувка.

14 юни : Закуска.

Екскурзия на български език до Петерхоф (6,5часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк; свободно време в парка. Връщане в С. Петербург.  Свободно време.

23,30 ч. - Нощна автобусна екскурзия в С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева и приказно осветените дворци.(ок. 2,5 часа). Връщане в хотела. Нощувка.

15 юни: Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч. свободно време. Трансфер до летище Пулково за полет на Аерофлот С.Петербург – Бургас в 18:05ч.  Пристигане в Бургас 21:30.

 

Пакетна цена 5 нощувки на турист в двойна стая делукс Нева:

 

Период

На турист в двойна стая

Единична стая

Възр. на доп.легло в дв.стая

10.06.19 - 15.06.19

1895 лв.

2560 лв.

 

1585 лв.

 

лет. такси

 247 лв.

 247 лв.

  247 лв.

Обща пак. цена

2142 лв.

       2807лв.

 

1832 лв.

 

 

Пакетната цена включва :

- самолетен билет за  полет на Аерофлот Бургас - Санкт Петербург – Бургас

-          летищни такси   247 лв. към 22.11.2018 ( цената подлежи на препотвърждение при издаване на сам. билет )

- 5 нощувки със закуски в хотел  Санкт Петербург   4* в стаи Делукс панорамна гледка Нева

- трансфери летище-хотел-летище
- описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата

- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска  застраховка ( с покритие 100 000
лв. )

- тур-лидер, представител на  туроператора ( при група мин. 35 човека)

 

Цената НЕ включва:

-          стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим

-          е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат

По желание допълнителни екскурзии: Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта 

Екскурзия в Павловск – Двореца и парка ( провежда се след  Царско село) с включен обяд между 2-те екскурзии

БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТПЕТЕРБУРГ ОТ БУРГАС

  • Модел: РУСИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 2,145.00лв.