• КАВАЛА- ОСТРОВ ТАСОС- ПОРТО ЛАГОС- МЕЗЕК

 

 

УИКЕНД НА БЯЛО МОРЕ                       

КАВАЛА – остров ТАСОС –                                                            Дата: 20.04. – 21.04.2019г.

ПОРТО ЛАГОС – МЕЗЕК                                                       Цена: 119 лв.      

Ден 1 /20.04./: Отпътуване предходния ден вечерта от Русе /22:00ч./, от Варна /00:30ч. – ул. Антим I/, от Бургас /02:30ч. бензиностанция ОМВ до хотел Мираж/. Сутринта пристигане в гр. Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море. Разходка по тесните калдъръмени улички на живописния амфитеатрално разположен стар град до Крепостта със съхранена атмосфера и архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Ще видим Имарета, къщата на Мохамед Али и паметника му издигнат от жителите на гр. Кавала като благодарност, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в. Настаняване в хотел. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до остров Тасос /допълнително заплащане/ - пътуване с ферибот от Керамоти за о-в Тасос. Панорамно пътуване до столицата Лименас и пешеходна разходка – старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета, романтични заливи и градини с маслинови дървета. Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на процеса на придобиване на крайния продукт и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини. Връщане в Кавала. Нощувка.

Ден 2 /21.04./: Закуска. Посещение на Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост. Отпътуване за България със спирка в село Мезек, където ще разгледаме Тракийска куполна гробница от ІV-ІІІ в. пр. Хр. Гробницата в Мезек е открита случайно от местни жители през 1931 г. Тя е най-голямата и една от най-интересните и внушителни куполни гробници от микенски тип в Тракия, запазена е изцяло в оригиналния си вид. В гробницата са открити голям брой предмети от злато, бронз, желязо, стъкло и керамика. Възможност за дегустация на вино. Пристигане в Бургас и Варна и Русе вечерта.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* при настаняване в двойна / тройна стая;

пътни такси;

посещение на гр. Кавала, Порто Лагос и с. Мезек;

водач – представител на фирмата-организатор.

Цената не включва:

курортна такса – 1,50 евро /заплаща се лично на рецепция на хотела/;

екскурзия до остров Тасос – 10 евро /при мин 25 човека/;

медицинска застраховка за лица до 69г. - 2 лв.; над 69г. – 4 лв.;

Ориентировъчни входни такси: Тракийска гробница – 5 лв./възрастни, 3 лв./учащи и пенсионери; Крепостта в Кавала – 3 евро.

Информация:

ü      Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

ü      Екскурзия до остров Тасос се осъществява при минимум 25 желаещи.

ü      Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

ü      Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

ü      Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

ü      Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 90 дни към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).

 

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

КАВАЛА- ОСТРОВ ТАСОС- ПОРТО ЛАГОС- МЕЗЕК

  • Модел: ГЪРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 119.00лв.