• КРУИЗ ДО ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ СКИАТОС-СКОПЕЛОС-АЛОНИСОС

     

 

БУРГАС – ВОЛОС – о-в СКИАТОС – о-в СКОПЕЛОС – о-в АЛОНИСОС – ВОЛОС – БУРГАС

23.05-26.05.2019               4 дни / 3 нощувки със закуски             автобус от Бургас

 

1 ден: 05.00 ч. Отпътуване по маршрут Бургас – Волос.

Пристигане в крайбрежния пристанищен град Волос, известен като „Града на аргонавтите” /според митологията корабът Арго е построен тук и от Волос аргонавтите предприели своя поход до Колхида за Златното руно, предвождани от Язон../, настаняване в хотел. Свободно време за разглеждане на града, датиращ от 19 век, столица и икономически център на Магнезия, разходка по живописните улички със заведения и магазинчета,  крайбрежната алея с макета и възстановения кораб Арго, Тесалийския университет, църквата "Св.Св. Костантин и Елена", площад "Свети Константин", Археологическия музей, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., Пристанището... Нощувка.

 

2 ден: Закуска. Освобождаване на хотела. 08.00 ч. - Трансфер с ферибот от Волос до остров Скиатос – около 3 часа. Настаняване в хотел.

Скиатос е един от 12-те острова /Споради/, известен със своите над 60 пясъчни плажове. Скиатос привлича за почивка много известни личности, превърнали го в сцена на филма-мюзикъл „Мама миа“, заедно със съседния Скопелос. За пръв път островът е заселен от тракийски племена, които му дават името Скиатос. По-късно влиза в границите на Македонската империя, след което става част от Рим и Византия. Златиста пясъчна ивица, граничеща със зелени борови хълмове, живописни заливи. Разходка из града: къщата-музей на именития гръцки писател Пападиамантис, църквата Свети Никола, Часовниковата кула, Улицата на баровете, Старото и Новото пристанище и малките живописни улички на стария град. В непосредствена близост до пристанището е малкият полуостров Бурджи, с руините от Венецианска крепост, построена 1207 г от братята Gkizi, разрушена 1660 г., когато адмирал Морозини превзема острова. Това е и едно от най-романтичните места в Гърция с богата иглолистна растителност и великолепна гледка към архипелага на Спорадите. Вечерта по желание и предварителна заявка - Гръцка вечер с програма, музика и танци. Нощувка.   

 

3 ден: Закуска. Свободен ден или възможност за целодневен Круиз до островите Скопелос и Алонисос. Първата спирка от круиза е на Зеления Остров Скопелос - кътче, запазило природата си по уникален начин. Плажове с малки камъчета, оградени от борови гори, кристално чиста вода... Град Скопелос (познат на местните като Хора) е столица и най-голямо селище на острова. Градчето е построено върху склоновете на два хълма и повечето улици са тесни и достъпни само пеша. Градът е възникнал около средновековен замък. През 1978 е провъзгласен с президентски указ за Традицонно селище с изключителна красота и затова всички къщи се реставрират и строят в традиционния за региона стил - бели фасади, червени керемиди или плочи на покрива, дървени тераси и дървени сини капаци на прозорците. На върха на хълма над града могат да се видят останките от стара венецианска крепост. Тук е църквата Агиос Йоанис, станала символ на любовта и вълнуващата среща между Мерил Стрийп и Пиърс Броснан.

Сред обитаемите острови на Спорадите, Алонисос е най-див и невероятно привлекателен. Сравнително усамотен, с дъхави борови гори и красиви заливи с примамливи плажове, които пазят спомени за дългата му бурна история. През 1992 година е основан първият Морски парк в Гърция, с цел защита на ценни растителни и животински видове, специално на средиземноморския тюлен монах – уникален вид, намерил дом на острова. Днес от този рядък вид са останали не повече от 50 екземпляра и е истински късмет да успеете да зърнете някой от тях. На източния бряг на о-в Алонисос е голямата „синя пещера”. Връщане на Скиатос. Нощувка.

 

4 ден: Закуска. Свободно време за плаж или разходка, отпътуване с ферибот за Волос и след това за България. Пристигане в Бургас през нощта.

 

ЦЕНА на човек в двойна/тройна стая при мин. 45 плащащи туристи: 395 лв.

 

 

Цената включва:

·         Транспорт с лицензиран туристически автобус;

·         Гранични, пътни и фериботни такси;

·         Фериботни билети;

·         3 нощувки със закуски: 1 във Волос и 2 на остров Скиатос при настаняване в двойни и тройни стаи;

·         Пешеходни разходки във Волос и Скиатос;

·         Водач-придружител от фирмата по време на цялото пътуване;

·         Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс за лица до 65 г.

 

 

 

 

Цената не включва:

·         Входни такси за музеи, туристически обекти и прояви, посещавани по желание;

·         Лични разходи;

·         Круиз до островите Скопелос и Алонисос – 25 евро /заявява се и се плаща предварително/;

·         Гръцка вечер – 25 евро /заявява се и се плаща предварително/;

·         Единична стая – доплащане 130 лв;

·         Такса престой в Гърция: около 1 EUR/турист/ден – плаща се на място на рецепция;

·         Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме сключването на тази застраховка!);

·         За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

 

 

Необходими документи:  В Гърция се пътува с валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител - нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/ и акт за раждане /копие/.

 

Записване и начин на плащане: внасяне на депозит 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; Доплащане - до 14 дни преди датата на отпътуване;

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 45 пълноплащащи туристи; Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

 

Валута в Гърция - 1 евро = 1,95583 лв

 

Забележки:

Входните такси са актуални към момента. Туристическата агенция не носи отговорност при евентуална промяна на място. Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия за спазване работното време на обектите. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата. Възможна е и промяна на фериботното разписание и цени на фериботните такси и билети. Калкулацията е на база цени към момента.

Допълнителните екскурзии и круизи се заявяват при сключване договора за организирано пътуване и се заплащат в офиса на агенцията при доплащане, потвърждават се при минимум 20 записани туристи!

Агенцията си запазва правото да промени цените в следствие на увеличение на горивата.

Настаняването в автобуса става според реда на записване.

В случай на заболяване/хоспитализиране на туриста, водачът съдейства, доколкото позволява програмата, без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването. Туроператорът не е страна по застрахователното събите и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист, прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъснение от страна на пътуващите.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

Препоръчваме сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” – до 3 дни след сключване на договора за организирано пътуване. /около 2,5-2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията поради несъбран минимален брой туристи за пътуването, заплатената премия по тази застраховка не се възстановява./


КРУИЗ ДО ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ СКИАТОС-СКОПЕЛОС-АЛОНИСОС

  • Модел: ГЪРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 395.00лв.