• МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

 

 

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ                         КУШАДАСЪ             

Дата: 02.05. – 06.05.2019г.               Цена: 195 лв.                

1 ден: Варна – Бургас – Малко Търново – Кушадасъ

Отпътуване от Варна /ул. Антим I - 18:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ в 21:00ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

2 ден: Измир – Кушадасъ

Пристигане в Измир – посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м. и символ на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел “Dabaklar”4* в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.Нощувка.

3 ден: Памуккале – Хиераполис – Изворът на Клеопатра

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале /заплаща се допълнително/. Игра на природата и земя на геологически вълшебства, „крепостта от памук“ представлява поредица от искрящо бели тераси, преливащи една в друга. Белите травертинови етажи, съединени заедно като огромни водни лилии чрез вкаменени водопади като захарен памук са резултатът от топли минерални извори, чиито богати на калций отлагания са се натрупали в течение на хилядолетия. Пешеходна разходка до Хиераполис, основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите владетелите на Пергамон. Градът е именован в чест на Хиера, жена на Телефос, син на Херкулес. Сред историческите забележителности запазени в природо-археологическия музей Памуккале-Хиераполис са храма на Аполон, Християнската базилика, огромния Некропол, римския амфитеатър, Арката на Домициан. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4       ден: Ефес – Къщата на Дева Мария

Закуска. Свободен ден или екскурзии по желание:

Полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Ефес е един от най-добре запазените антични градове в Средиземноморието, витрината на егейската археология в Турция. Някога е бил един от най-богатите търговски пристанищни градове между Близкия изток и средиземноморските пристанища на Запада. Заселен около 1000 г. пр.н.е. от йонийците, неговите обширни и внушителни руини свидетелстват за древната му роля като столица на римската провинция Азия. Ще се разходим по автентична павирана с мрамор улица, прорязана от колела на колесници, покрай която са разположени съхранените сгради, като Големия театър за 25 000 зрители и красивата двуетажна библиотека на Целз, построена през 135 г., една от най-големите библиотеки и най-изящните оцелели сгради от античността. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклонничество.

БОНУС: ТРАНСФЕР ДО ШОПИНГ ЦЕНТЪР  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Кушадасъ – Чанаккале – Бургас – Варна

Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка в Чанаккале - съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Свободно време за разходка и покупки - крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и Старият град с „Айналъ чарши“. Пристигане в България късно през нощта.

Цената включва:

ü Транспорт с комфортен туристически автобус;

ü 3 нощувки, закуски и вечери в хотел „Дабаклар“4* в Кушадасъ, при настаняване в двойни и тройни стаи;

ü Ползване на СПА център – сауна и „хамам“ /масажи се заплащат отделно/;

ü Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

ü Посещение на Чанаккале и Измир

Цената не включва:

ü Входни такси и билети за туристически обекти;

ü екскурзия Ефес и Къщата на Дева Мария – 35 евро /включва транспорт, входни такси, обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език/;

ü екскурзия до Памуккале – 35 евро /включва транспорт, входна такса, местен лицензиран екскурзовод на български език, обяд/;

ü застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – 5 лв. за лица до 69 год.; лица над 69 г. – 8 лв.;

ü Настаняване в единична стая – 55 лв.

Информация:

o   Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

o   Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 25 туристи.

o   Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

o   Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

o   Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

o   Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

  • Модел: ТУРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 195.00лв.