• АТИНА И САНТОРИНИ

 

 

Атина и Остров Санторини
 5 нощувки със закуски ,с включен ПАНОРАМЕН ТУР НА АТИНА /1-в Атина+4 на Санторини/

06.10.-13.10.2019г.

Първи ден:  Отпътуване от Варна,Бургас и Пловдив. Преминаване на гръцко - българската граница. Нощен преход.


Втори ден: Пристигане в Атина.Панорамна обиколка на Атина /включена в цената,/. Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма” и др.Настаняване в хотел 3* Нощувка.
 
Трети ден: Ранна закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел 2/3* в района на Периса Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Свободен ден или еднодневен обиколен тур на острова. При тази екскурзия ще посетите столицата Тира и градовете Ия, Фиростефани, Акротири и Пиргос. Наблюдаване залеза на слънцето в град Ия – една от най-големите атракции на острова. Изкачване на острова с магаре, една незабравима атракцията. Връщане в хотела. Продължителност 8 часа. Нощувка.

Пети ден :Закуска. Свободен ден или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан Неа Камени и топлите извори. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки /продължителност 4 ч./.. Следобед по желание  разходка до град Имеровигли, най-високата точка на калдерата, за едно незабравимо изживяване, където ще имате възможност да се насладите на спиращият дъха залез.Продължителност около 3 часа. Нощувка.


Шести ден:
Закуска.По желание -посещение на Музей на Виното/с включена цена за дегустация/,курорта Камари-време за плаж и обяд и посещение на църквата Панагия Епископи и Месаря.Продължителност около 6-7 часа. Вечерта по желание посещение на гръцка традиционна таверна с жива музика, програма и танци. Нощувка.

 

Седми ден Свободно време или трансфер до Червения плаж,Мегалохори и Емборио. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч. Нощен преход до България. Пристигане в София, Пловдив. Бургас.

 

Цена/ Дата

Възрастен настанен с двойна стая

Цена за трети възрастен

Дете до 12 години настанено с двама възрастни

06.10.2019

555 лева

529 лева

469 лева

Цената включва: 

·         Транспорт с луксозен автобус 3*

·         Водач през цялото време на пътуването

·         Една нощувка със закуска в Атина хотел 2/3*

·         четири нощувки със закуски на о-в Санторини в хотел 2/3*

·         гранични таксе,Фериботни билети и пристанищни такси

·         Екскурзоводско обслужване

·         Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 години

·         Панорамна обиколка в Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език

 

Цената не включва: 

·         Такси за вход в музеи, билети за градски транспорт и пр.

·         Допълнителни екскурзии описани  по – долу в програмата

·         Доплащане за единична стая 150,00 лева

·         Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица от 65 до 79 години – 10 лева.

·         Отпътуването от Варна – 30,00 лв в двете посоки

Допълнителни екскурзии:
Екскурзия до Вулкана и горещите извори
През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Продължителност: 3 ч.

Цена: 30 EUR/15 евро за дете до 12 години - с включени фериботни и трансфер до и от пристанището. Входна такса за Вулкана 2.5 евро се заплаща на място.
 
Еднодневен обиколен тур на Санторини:
При тази екскурзия ще посетите градовете: столицата Тира, Ия, Фиростефани, както и старата столица на острова град Пиргос Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира. Ия се намира в най - северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, който е една от големите атракции на острова.
Продължителност: 8 ч.

Цена: 25,00 EUR / 15 евро за дете до 12 години
 
Екскурзия до Имеровигли, най – високата точка на Калдерата, за посрещане на спиращият дъха залез.
Този град, заедно със столицата Фира и градовете Фиростефани и Ия, е разположен на Калдерата на острова, със застиваща гледка към вулкана и Егейско Море. Това, което го отличава от останалите градове е, че са намира на най – високата точка на Калдерата и е притегателна сила за много туристи, които искат да се насладят на незабравимия залез на острова на по чаша местно вино.
Цена 10,00 евро на човек
 
Посещение на винарна – музей,курорта Камари
Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини. Винарната е известна и с факта, че посетителите имат възможност да научат повече историята винопроизводството на острова. Музей на виното - единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.
Музеят е създаден от любовта и желанието, от традицията да се произвежда вино, която я има и до днес.
За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък.
Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството.
В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всички машини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година.
Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО. След това се отправяме към курорта Камари-врече за плаж и обяд.На връщане посещение на църквата Панагия Епископи и Месаря

Цена:  20,00 евро с включен билет за Музея на Виното

 

Трансфер до Червения плаж,Мегалохори и Емборио ,продължителност 3,30ч.

Цена 10,00 евро на човек
 
* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

АТИНА И САНТОРИНИ

  • Модел: ГЪРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 555.00лв.