• КАВАЛА- ТАСОС- ПОРТО ЛАГОС

 

                                

 

УИКЕНД НА ДВA KOНТИНЕНТА

ЧАНАККАЛЕ – ТРОЯ – АСОС – ОДРИН – ЛОЗЕНГРАД

Дата: 21.06.2019г.                                                                        Цена: 199 лв.

1 ден: Варна – Бургас – Малко Търново – Чанаккале

Отпътуване предходния ден – четвъртък от Варна /ул. Антим I – 23:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ – 01:00ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Нощно пътуване. Рано сутринта преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция. Пристигане преди обяд в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард, където с намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в едни различен свят с калдъръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета или по желание екскурзия до античните градове Асос и Троя с местен екскурзовод /заплаща се допълнително/ - една вълнуваща среща с древността. Асос е селище, датиращо от 7 в. пр.н.е. – тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Големият мислител и философ Аристотел прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа. Троя – вписана в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и арена на легендарната Троянска война, описана в епическата поема „Илиада“ на Омир. На хълма Хисарлък са разположени руините на деветте троянски града – от развалините на първото селище, изниквали основите на следващото и така до седмото, открито през 1870г. от заможният германски бизнесмен Хайнрих Шлиман. Връщане в Чанаккале. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Чанаккале – Одрин

Закуска. Отпътуване за гр. Одрин – най-популярната шопинг дестинация. Градът е основан в близост до мястото, където се сливат трите реки Марица, Тунджа и Арда от римския император Адриан, откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол. Центърът на града, изобилства от базари, магазини забележителности от османския период, които са прославили Одрин. Посещение на търговски център „Erasta“ и „Margi Outlet Center. По желание вечеря в ресторанта на хотела с музикална програма /заплаща се допълнително/. Нощувка.

3 ден: Одрин – Лозенград – Бургас – Варна

Закуска. Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена“, джамия „Селимие“, спирка при магазини за перилни препарати. Свободно време за разходка в центъра на Одрин. По желание посещение на „Музеят на здравето“. Отпътуване за България със спирка в Лозенград за последни покупки.

 

 

 

Цената включва:

ü Транспорт от Варна с комфортен туристически автобус;

ü 1 нощувка със закуска и вечеря блок маса в хотел 4* в Чанаккале, при настаняване в двойни и тройни стаи;

ü 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Одрин, при настаняване в двойни и тройни

стаи;

ü Пътни, фериботни и туристически такси;

ü Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.

ü Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

ü Посещение на гр. Одрин и гр. Чанаккале.

 

Цената не включва:

ü Входни такси и билети за туристически обекти;

ü Екскурзия до Асос и Троя – 25 евро /заявява се и се заплаща предварително, включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входните такси се заплащат отделно/;

ü Вечеря сет меню с музика хотела в Одрин – 15 евро;  

ü Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 5 лв./ден;

ü Настаняване в единична стая – 45 лв.

 

Информация:

o  Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

o  Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

o  Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

o  Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

o  Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

 

&l

КАВАЛА- ТАСОС- ПОРТО ЛАГОС

  • Модел: ГЪРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 130.00лв.