• ВОЛОС- О-В СКИАТОС- О-В СКОПЕЛОС 0 О-В АЛОНИСОС

 

БУРГАС – ВОЛОС – о-в СКИАТОС – о-в СКОПЕЛОС – о-в АЛОНИСОС – ВОЛОС – БУРГАС

20.09 – 23.09.2019               4 дни / 3 нощувки със закуски             автобус от Бургас

 

1 ден: 04.00 ч. Отпътуване по маршрут Бургас – Волос. Пристигане в крайбрежния пристанищен град Волос, известен като „Града на аргонавтите” /според митологията корабът Арго е построен тук и от Волос аргонавтите предприели своя поход до Колхида за Златното руно, предвождани от Язон../, настаняване в хотел. Свободно време за разглеждане на града, датиращ от 19 век, столица и икономически център на Магнезия, разходка по живописните улички със заведения и магазинчета,  крайбрежната алея с макета и възстановения кораб Арго, Тесалийския университет, църквата "Св.Св. Костантин и Елена", площад "Свети Константин", Археологическия музей, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., Пристанището... Нощувка.

2 ден: Закуска. Освобождаване на хотела. 08.00 ч. - Трансфер с ферибот от Волос до остров Скиатос – около 3 часа.

БОНУС: След като слезем от ферибота, с автобуса – отиваме до най-известния плаж Кукунариес, /като преминаваме край няколко от многобройните красиви островни плажове/, където имаме време за фотопауза и кафе на плажа. Настаняване в хотел. Скиатос е един от 12-те острова /Споради/, известен със своите над 60 пясъчни плажове. Скиатос привлича за почивка много известни личности, превърнали го в сцена на филма-мюзикъл „Мама миа“, заедно със съседния Скопелос. За пръв път островът е заселен от тракийски племена, които му дават името Скиатос. По-късно влиза в границите на Македонската империя, след което става част от Рим и Византия. Златиста пясъчна ивица, граничеща със зелени борови хълмове, живописни заливи. Разходка из града: къщата-музей на именития гръцки писател Пападиамантис, църквата Свети Никола, Часовниковата кула, Улицата на баровете, Старото и Новото пристанище и малките живописни улички на стария град. В непосредствена близост до пристанището е малкият полуостров Бурджи, с руините от Венецианска крепост, построена 1207 г от братята Gkizi, разрушена 1660 г., когато адмирал Морозини превзема острова. Това е и едно от най-романтичните места в Гърция с богата иглолистна растителност и великолепна гледка към архипелага на Спорадите. Вечерта по желание и предварителна заявка - Гръцка вечер с жива музика. Нощувка.   

3 ден: Закуска. Свободен ден или възможност за целодневен Круиз до островите Скопелос и Алонисос. Първата спирка от круиза е на Зеления Остров Скопелос - кътче, запазило природата си по уникален начин. Плажове с малки камъчета, оградени от борови гори, кристално чиста вода... Град Скопелос (познат на местните като Хора) е столица и най-голямо селище на острова. Градчето е построено върху склоновете на два хълма и повечето улици са тесни и достъпни само пеша. Градът е възникнал около средновековен замък. През 1978 е провъзгласен с президентски указ за Традицонно селище с изключителна красота и затова всички къщи се реставрират и строят в традиционния за региона стил - бели фасади, червени керемиди или плочи на покрива, дървени тераси и дървени сини капаци на прозорците. На върха на хълма над града могат да се видят останките от стара венецианска крепост. На Скопелос е параклисът Агиос Йоанис, станал символ на любовта и вълнуващата среща между Мерил Стрийп и Пиърс Броснан. Сред обитаемите острови на Спорадите, Алонисос е най-див и невероятно привлекателен. Сравнително усамотен, с дъхави борови гори и красиви заливи с примамливи плажове, които пазят спомени за дългата му бурна история. През 1992 година е основан първият Морски парк в Гърция, с цел защита на ценни растителни и животински видове, специално на средиземноморския тюлен монах – уникален вид, намерил дом на острова. Днес от този рядък вид са останали не повече от 50 екземпляра и е истински късмет да успеете да зърнете някой от тях. На източния бряг на о-в Алонисос е голямата „синя пещера”. Връщане на Скиатос. Нощувка.

4 ден: Закуска. Свободно време за плаж или разходка, на обед отпътуване с ферибот за Волос и след това за България. Пристигане в Бургас късно през нощта.

 

ЦЕНА на човек в двойна/тройна стая при мин. 45 плащащи туристи: 410 лв.

Цена за дете до 12 г. в стая с двама възрастни – 365 лв.

Цената включва:

·         Транспорт с лицензиран туристически автобус;

·         Гранични, пътни и фериботни такси;

·         Фериботни билети;

·         3 нощувки със закуски: 1 във Волос и 2 на остров Скиатос при настаняване в двойни и тройни стаи;

·         Пешеходни разходки във Волос и Скиатос;

·         БОНУС – автобусна разходка до плажа Кукунариес, с фотопауза;

·         Водач-придружител от фирмата по време на цялото пътуване;

·         Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс за лица до 65 г.

 

Цената не включва:

·         Входни такси за музеи, туристически обекти и прояви, посещавани по желание;

·         Лични разходи;

·         Круиз до островите Скопелос и Алонисос – 25 евро /заявява се и се плаща предварително/;

·         Гръцка вечер – 25 евро /заявява се и се плаща предварително/;

·         Единична стая – доплащане 130 лв;

·         Такса престой в Гърция: около 1 EUR/турист/ден – плаща се на място на рецепция;

·         Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме сключването на тази застраховка!);

·         За лица над 65 г. - доплащане застраховка – 8 лв.

ВОЛОС- О-В СКИАТОС- О-В СКОПЕЛОС 0 О-В АЛОНИСОС

  • Модел: ГЪРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 410.00лв.