• МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГА

Москва и Белите нощи на Санкт Петербург (7 дни/6 нощувки)

 

 

10-16.06.2020

 

ДЕН 1 (10.06):

Излитане от летище Бургас в 12:30 часа с директен полет до Москва. Пристигане в 15:00 часа. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

 

ДЕН 2 (11.06):

Закуска. В 8:15 ч среща с екскурзовода в хотела.

8:30 - 12:00 - Обзорна екскурзия на Москва – ще видите Московските булеварди, Московския университет - пример за Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, храма на Христос Спасител, Катедралата Св.Василий Блажени.

12:00 - 13:00 - Обяд в местен ресторант. 

13:00 – 15:00 – Посещение на Третяковската галерия. Тя е създадена през 19 в. от руския търговец и меценат Павел Третяков със съдействието на брат му Сергей Третяков. В момента експозицията наброява около 130 000 произведения на изкуството.

Следва екскурзия в московското метро. Ще се запознаете с историята му - първите станции са открити през 30-те години на 20 век. Всяка от тях е с различен дизайн, включващ множество скулптури, мозайки, картини.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка

 

ДЕН 3 (12.06):

Закуска. В 08:30ч среща с екскурзовода в хотела, Екскурзия в Московски Кремъл - сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана.

11:30-13:30 - Посещение на "Оружейная" - освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, царския обоз, каляски, военни трофеи и др. Днес музеят разполага с над 4000 експоната на произведения на руското, европейското и азиатското изкуство от IV-XX век.

13:30-14:30 Обяд

Транспорт с автобус до гарата и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния  влак „Сапсан“ в 15.30 ч.Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара.Посрещане от местен екскурзовод.Трансфер до хотела. Настаняване.

00:30-02:30 - По желание, срещу доплащане (30 евро) - Нощна екскурзия с корабче по реките и каналите на С.Петербург с наблюдение на вдигането на мостовете.Връщане в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 4 (13.06):

Закуска. По желание, срещу доплащане, екскурзия "Екатеринински и Павловски дворец"  (69 евро). Продължителност 8 часа.Екатерининския Дворец е несъмнено най-голямата атракция на Царско село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри. Павловск е най-младото от големите извънградски царски имения в околностите на Санкт Петербург. Наречен на името на император Павел, син на Екатерина Велика, този чудесен неокласически дворец и обширните му паркове са отражение на неговия вкус. Струва си да бъде посетен заради съкровищата в елегантния дворец и заради очарователния парк, който е един от най-големите в Европа. Връщане в хотела около 19:00 часа. Нощувка.

 

ДЕН 5 (14.06):

Закуска. В 9.00 ч - среща с екскурзовода в хотела.

Екскурзия "Петровски Петербург и Петропавловската крепост".Свободно време за обяд(невключен в цената).Допълнителна екскурзия срещу доплащане - Православните храмове на С.Петербург (цена 29 евро/човек). Разглеждане на храмовете, запознаване със символиката, традициите. Разглеждане на Исаакиевский собор и Спас на крови отвътре.Връщане в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 6 (15.06):

Закуска. 09:00 -  Допълнителна екскурзия срещу доплащане - Петерхоф (Дворецът на Петър I, цена 63 евро). Продължителност 8 часа. Посещение на Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Разглеждане на Нижний парк и Большой Дворец. По пътя на връщане ще направим спирка за снимки пред кулата на Газпром (Лахтацентр) - най-високия небостъргач в Европа. Връщане в хотела около 18:00 часа. Нощувка.

 

ДЕН 7 (16.06):

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Допълнителна екскурзия в Ермитажа (цена 30 евро). Продължителност 3 часа. Ермитажът е създаден през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век. Следва време за самостоятелно разглеждане на Ермитажа или разходка в района. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург в 22:50 часа и пристигане в Бургас в 01:50 часа на 17.06.

 

ДАТИ

ХОТЕЛ

Цена на човек при двойно настаняване

Цена на човек при единично настаняване

10.06-16.06.2020

Москва: Измайлово Вега или подобен

2162 лв

2749 лв

С.Петербург: Хотел Маргарита или подобен

Забележка: тройно и четворно настаняване – на запитване

Отстъпка за ранни записвания: - 40 лв до 30.12.2019 г

 

 

ЦЕНAТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет за директни полети Бургас-Москва и С.Петербург-Бургас с летищни такси и чекиран багаж до 23 кг;

- Издаване на туристическа виза за Русия

- Билет за скоростния влак Сапсан Москва-Санкт Петербург;

- 2 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4*-Москва и 4 нощувки със закуска в С.Петербург 3* в двойни стандартни стаи;

- 2 обяда по програмата в Москва;

- Трансфери летище-хотел-летище;

- Екскурзоводско обслужване на български език

- Обзорни екскурзии в Москва и С.Петербург

- Посещение на Третяковската галерия

- Екскурзия в Кремъл с посещение на "Оружейная" - Диамантения фонд на Русия

- Разходка с екскурзовод по ул."Арбат" в Москва

- Транспорт с туристически автобус по програмата;

- Входни такси за посещаваните музеи по програмата;

- Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 30 000 евро

- Водач от агенцията

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Обяди в С.Петербург

- Вечери 

- Допълнителни, екскурзии, които не са включени в програмата;

- Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. 24 лв

 

Забележки:

- Цената е валидна до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните хотели. В този случай агенцията ще предложи алтернативни дати, хотел и/или цена

- Цената е валидна при записани минимум 20 човека

- Възможни са промени в датите и часовете на полетите, в рамките на 24 часа напред или назад.

- Възможни са размествания в реда на провеждане на допълнителните екскурзии, с цел оптимизиране на програмата

- Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум записани 15 човека.

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГА

  • Модел: РУСИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 2,122.00лв.