• САРАЕВО-МОСТАР-ДУБРОВНИК-БУДВА-КОТОР ОТ БУРГАС

БУРГАС- САРАЕВО- МОСТАР- ДУБРОВНИК- БУДВА- КОТОР- БУРГАС

13.04.- 19.04.2020                                      ЦЕНА: 455 лв.

 

1 ДЕН - 18.09.- БУРГАС- СОФИЯ- САРАЕВО./1150 км./
Отпътуване от Бургас на 17.09. в 23.00ч. от ул.Булаир срещу химическо чистене по маршрут: Бургас- София – Пирот – Ниш – Чачак – Ужице – Мокра Гора - Вишеград – Сараево (Босна и Херцеговина). Пристигане в Сараево. Панорамна обиколка на града с възможност да се видят: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Настаняване в хотел в Сараево. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН-  /САРАЕВО – МОСТАР – ДУБРОВНИК/
350 км./
Закуска. Отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Хърватска. В късния следобяд пристигане на Дубровнишка ривиира/Наум/. Настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН- /ДУБРОВНИК/
Закуска. Панорамен тур на Дубровнишка ривиера и Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН – /ДУБРОВНИК – БУДВА* - КОТОР*/ 230 км. в две посоки/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Будва и Котор, Черна Гора. (Преминаване на хърватско-черногорската граница. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла будванска ривиера. Свободно време за обяд. Продължаване по маршрута за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Кратко свободно време. Потегляне обратно към Хърватска. Посещение на градчето Цавтат известен като древният Епидавър на Адриатика, основан от древните гърци през 6в. пр.н.е. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Връщане в хотела в Дубровник). Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН-
 /ДУБРОВНИК – БУРГАС/1150 км./
Закуска. Отпътуване за България през Босна и Херцеговина по маршрут: Требинйе – Фоча – Вишеград. Кратка фото-пауза на моста на река Дрина – „Чуприята”, описан в романа на Иво Андрич. Продължаване по маршрута: Чачак – Кралйево – Ниш - София.- Бургас. Пристигане в Бургас след полунощ.

 

ЦЕНА: 455  лв.

ЦЕНАТА Е КАЛКУЛИРАНА ПРИ МИНИМУМ 35 ЧОВЕКА.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря  на блок маса в хотел 2/3* в Сараево/Босна и Херцеговина /.
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери   в Дубровнишка ривиера .
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводско обслужване
 • местен екскурзовод за обиколката в Дубровник
 • Екскурзия до Черна гора/ Будва и Котор/
 • медицинска застраховка за 5000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • входни такси за забележителностите по програмата: в Дубровник – възрастен 35 евро общо, дете до 14г. – 18 евро (Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишката катедрала, двореца Княжев двор)
 • билет за корабче до остров Локрум –20 евро.
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

КОНТАКТИ И ЗАПИСВАНИЯ: ФЕБ ТУР- БУРГАС

БУРГАС,УЛ.ГЕОРГИ КИРКОВ 20

ТЕЛ.056 84 58 79/0887630246

САРАЕВО-МОСТАР-ДУБРОВНИК-БУДВА-КОТОР ОТ БУРГАС

 • Модел: ДУБРОВНИК
 • Наличност: В наличност
 • 455.00лв.