• ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ/ЛЕВКАДА- КЕФАЛОНИЯ-ИТАКА-ПАРГА/

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ

ЛЕФКАДА-КЕФАЛОНИЯ-ИТАКА-ПАРГА

4 нощувки + закуски + вечери

01.05.-05.05.2020г             Цена: 430.00 лв

1.ден – Отпътуване от Варна– 21:00ч Антим І/- Бургас 23:30ч – бензиностанция ОМВ до Метро/

2.ден – Отпътуване от Стара Загора /02:00ч – разклона на АМ “Тракия“ – Пловдив /03:30ч – Хепи/Шел АМ Тракия/ –  София /05.30 ч./ по маршрут Благоевград – ГКПП Кулата – Превеза. Следобед пристигане в района на остров Лефкада – четвъртият по големина от седемте Йонийски острови. Бели скали, отразяващи се в кристално чиста морска вода, вероятно тази гледка е впечатлила първите заселници на острова и ги е накарала да му дадат името – Белият остров. Настаняване в хотел 4* на континенталната част на острова.Вечеря. Нощувка. 

3.ден – Закуска.Свободно време или по желание eднодневен круиз до трите острова Лефкада – Кефалония-Итака /доплащане 25,00 евро,без включен обяд на кораба,осъществява се при мин. 25 човека/. Спирка при Порто Кацики или Егремни – най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море;Продължаване за остров Кефалония – най – големият от групата на Йонийските острови. Най – вероятно е наречен така от името на красивия бог Цефал, един от синовете на бог Хермес и нимфата Херса. Това е остров с красиви пейзажи и чисто бели пясъчни плажове, станал още по – известен с филма Мандолината на капитан Корели. Акостиране на пристанището Фискардо и свободно време за разходка. Отпътуване за остров Итака. Легендата разказва, че Итака е получил името си от първия заселник Итакус, един от синовете на бога на морето Посейдон, но най – вече е известен като родното място на хитроумния Одисей, който след цели 10 години лутане в Средиземно море, успява да се пребори с волята на Боговете и да се добере до дома си. пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис – Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури – известен със своята вечнозелена растителност.Връщане в Нидри на остров Лефкада и продължаване с автобуса за хотела. Вечеря. Нощувка.

4.ден –Закуска.Свободно време или трансфер до столицата на остров Лефкада.Фотопауза при  крепостта „Св. Мавра“ и разходка из живописните улички на града. Свободно време за плаж на един от най-добрите плажове на острова – „Катизма“. Вечеря.Нощувка. 

5.ден – Закуска. По желание екскурзия до Парга-перлата на градовете на континентална Гърция и живописния Епир/доплащане 25,00 евро, при мин.25 човека/. Разходка из крайбрежения град Парга –идеално място за почивка, заради прекрасните плажове, заливи и малки островчета. Парга е известна с традиционните си тесни улички, както и с живописните и амфитеатрално разположени къщи във венециански стил. Тук на висок скалист хълм, на най – високата част на града се намира Венецианска крепост в типично средновековен стил и с прекрасна гледка към града и залива.Свободно време в града.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

6.ден – Закуска.Отпътуване за България.Кратка спирка в гр.Янина за обяд.Късно вечерта пристигане в София,Бургас,Варна,Шумен– рано сутринта на следващия ден.

ЦЕНАТА, калкулирана при 40 плащащи туриста, ВКЛЮЧВА:

– транспорт с лицензиран автобус 3*+,

– обявените 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в района южно от гр.Превеза, при калкулирано настаняване в двойни и тройни стаи; водач от агенцията;

– водач от агенцията

-гръцка вечер в ресторанта на хотела с музика и изненади от Туроператора

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

курортни такси /2,00 евро на вечер/задължително доплащане/

– медицинска застраховка; 10,00 лв

– еднодневен круиз до трите острова Лефкада – Итака – Кефалония – 25,00 евро 

–  екскурзия до Парга – 25,00 евро;

– трансфер до Лефкада – 15,00 евро

– настаняване в единична стая 40,00 евро за 4-те нощувки

*Всички допълнителни турове и мероприятия се осъществяват при минимум 25 записани туриста и заявават и заплащат предварително по курс 1,96 лв/евро

Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ/ЛЕВКАДА- КЕФАЛОНИЯ-ИТАКА-ПАРГА/

  • Модел: ГЪРЦИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 430.00лв.