• КОТЕЛ- ЖЕРАВНА- МЕДВЕН

             КОТЕЛ- ЖЕРАВНА- МЕДВЕН

08.11.2020   ЦЕНА: 40 лв.

1 ДЕН- Отпътуване в 9.00ч. от БУРГАС ул.Булаир срещу химичесно чистене.

Разглеждане на Медвен.В къщата-музей "Захари Стоянов" в Медвен е запазена автентичната обстановка, в която се е родил и е живял до юношеска възраст големия българин. На мегдана на селото се издига паметник на Захари Стоянов, а до него се намира родната къща на големия български артист Стоян Бъчваров. Калдъръмените улички и духа на 180 годишните къщи с малките занаятчийски работилници запленяват пътника и го връщат в отминали времена. Отпътуване за Котел.

 Котел е град с красиви архитектурни образци от късното Възраждане. Обявен е за архитектурен исторически резерват, като са запазени над 110 къщи от епохата на Възраждането.
 В Галатанското училище е уредена музейна експозиция на великолепни образци на килимотъкаческото изкуство, а в Кьорпеевата къща е уреден етнографски музей.
Природното разнообразие на Котленския регион е отразен в Природонаучния музей. В църквите “Св. Троица” и “Св. Св. Петър и Павел” има запазени красиви дърворезби.
В Котел се намира и първата гимназия за фолклорно пеене и инструментална музика “Филип Кутев”.

НОЩУВКА В КОТЕЛ.

ПРАЗНИЧНА ОСМОМАРТЕНСКА ВЕЧЕРЯ  С ЖИВА МУЗИКА.НОЩУВКА.

2 ДЕН- Закуска. По обяд отпътуване за Жеравна.

Село Жеравна е кацнало на източните гънки на Стара планина, селото се слави с най-запазените къщи-музеи от периода на Възраждането. Някои от тях са на повече от 300 години и всички с право се наричат паметници на културата.

Къщата –музей на Йордан Йовков където е  роден писателят Йордан Йовков. Тук е уредена музейна експозиция, показваща снимки, документи и ръкописи от най-значимите му творби.

Впечатляваща със своето майсторско изграждане е къщата на възрожденеца Сава Филаретов, която е богато украсена с изящни дърворезби. Запазената вътрешна уредба дава възможност да се добие представа за начина на живот в българското село през възрожденската епоха.

Къщата-музей на Руси Чорбаджи, принадлежаща на един от най-богатите хора, се намира в центъра на селото. Строена е преди около 300 години и всяка от стаите е с определено предназначение – за гости, всекидневна, кабинет и т.н.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ, ТРАНСПОРТ: ВОДАЧ.

ЗАПИСВАНЕ: ФЕБ ТУР-  БУРГАС, УЛ. ГЕОРГИ КИРКОВ 20

КОТЕЛ- ЖЕРАВНА- МЕДВЕН

  • Модел: БЪЛГАРИЯ
  • Наличност: В наличност
  • 65.00лв.